TOS WHN130 MC tehokkuutta koneistukseen Lännen Tractors


Lännen Tractorsilla oli tarve koneuudistukselle ja uudelle teknologialle. Vanha TOSHIBA vuodelta 1988 tuli tiensä päähän, modernisointi ei ollut kannattavaa eikä varaosia vanhaan enää saatu. Tarve oli myös suuremmalle ja tehokkaammalle koneelle, jossa oli edistykselliset ominaisuudet ja lisäohjelmat.
Konemyyjä Contos Oy oli alusta asti mukana kolmen vuoden hankintaprosessissa, joka päättyi koneen toimitukseen, asennukseen ja käyttöönottoon kesällä 2022.

Koneinvestointi on osa tehtaan tehokkuutta ja kannattavuuden kasvua.

Koneen tiedot: TOS Varnsdorf WHN 130 MC HEIDENHAIN TNC 640 ohjauksella – lattiamallinen avarruskone,jonka karan halkaisija on 130 mm W max. 800 mm, X max. 4000 mm, Y max. 2500 mm, Z max. 2000 mm.

 

Uusi HEIDENHAIN TNC 640 ohjaus ja 140 paikkainen työkalunvaihtaja

Uusi 140 paikkainen työkalunvaihtaja tehostaa koneistajien työtä
Uusi 140 paikkainen työkalunvaihtaja tehostaa koneistajien työtä.

”Koneinvestointi on osa tehtaan tehokkuutta ja kannattavuuden kasvua”, sanoo työnjohtaja Pasi Seppä, Lännen Tractors. Korona-aika ja komponenttipula hidastivat koneen hankintaa, mutta kun se toteutui, vanhan -88 vuosimallin koneen käyttö saatiin kuitenkin hyvässä tahdissa korvattua TOS WHN130 MC avarruskoneella. Konemyyjä Contos Oy oli tuttu vuosien takaa, yhteistyö sujui joustavasti aina tarvekartoituksesta koneen pystytykseen. Kuukauden asennusvaiheen jälkeen asentajat olivat varmistaneet, että perustoiminnot olivat kunnossa. Sen jälkeen Jukka Honkanen, Edufix Oy jatkoi koneen modifiointia perusratoihin, työstön optimointia sekä koneistajien koulutusta.

HEIDENHAIN ohjaus ja 140 paikkainen työkalunvaihtaja edellyttivät koneistajilta uuden oppimista ja ammattitaidon kehittämistä. ”Honkasen Jukan kokemus työstökoneen kouluttajana on ensiarvoisen tärkeää”, kertoo Pasi Seppä. ”Työt pitää saada tehtyä, kun kaksi koneistajaa vanhalta koneelta siirtyvät uuden koneen käyttäjiksi. Contoksen asentajat opettivat heille ensin koneen perusasiat ja sitten Jukka kouluttaa heitä parin viikon jaksoissa varsinaiseen työstöön”.

 

Uuteen avarruskoneeseen Blaser lastuamisnesteet

Uuden koneinvestoinnin myötä Lännen Tractors siirtyy myös Blaser lastuamisnesteiden käyttäjäksi. Se on Honkasen Jukan vahva suositus, sillä lastuamisnesteiden valinnalla on suuri merkitys mm. työkalun käyttöiälle, paremmalle koneistusjäljelle ja työstöarvoille.
”Tämä uusi TOS on pilottikone. Jos tulokset ovat kannustavia, vaihdamme nestelaatua muihinkin työstökoneisiin, vaikka vanhoilla nesteillä onkin pitkät perinteet. Niiden vaihtoväli on kuitenkin puolta lyhyempi Blaseriin verrattuna. Blaserilla esim. 2 vuotta, vanhoilla 1–2 kertaa vuodessa”, pohtii Pasi Seppä.

Contos, Edufix - Lännen Tractors
Koneinvestointi on osa tehtaan tehokkuutta ja kannattavuuden kasvua.

 


Lännen Tractors Oy on osa LMCE Groupia (Lännen Mobile Construction Equipment Group), joka toimittaa älykkäät ja liikkuvat monitoimikoneet infrarakentamiseen ja kunnallisteknisiin töihin, ympäristön ja kiinteistön hoitoon, ratarakentamiseen, verkonrakentamiseen ja vesiympäristön hoitoon. Koneet ovat monessa suhteessa itsenäisiä: ylivertainen liikkuvuus mahdollistaa koneiden siirtymisen työkohteesta seuraavaan tai kohteen sisällä – maastosta riippumatta.

LMCE Group Suomessa
Lännen MCE Oy
Lännen Tractors Oy
Aquamec Oy
Osakkuusyhtiö Mecalift Oy

 

Kuvat: Jari Sundgrén
Tekstit: Raija Sundgrén