+358 400 420 648 Leikosaarentie 27 B 51, Helsinki

Työstökoneiden geometrian mittaukset, kalibrointi, vaakitus ja kinematiikka

Työstökoneen laaduntuottokyvyn takaamiseksi tulee varmistua sen geometrisestä tarkkuudesta, millä tarkoitetaan liikeakseleiden suoruuksia, kohtisuoruuksia ja tasomaisuuksia. Hyvä geometrinen tarkkuus on lähtökohta koneen mittatarkkuuden, eli akseleiden sekä paikoitustarkkuuden ja dynaamisen tarkkuuden mittaukselle ja säädölle. Säännöllinen kalibrointi ja mittaus auttavat ylläpitämään työstökoneen tarkkuutta ja ennakoimaan huoltotarpeen.

Käytössämme on useita työstökoneiden mittaukseen ja vaakitukseen kehitettyjä erikoismittalaitteita, kuten esim. Renishaw:n, HEIDENHAIN:n, Wylerin ja Optodynen tuotteita.

HEIDENHAIN mittasauvat

Huollamme kaikkia HEIDENHAIN:n valmistamia mittasauvoja. Pidämme varastossa yleisimpien mittasauvojen varaosia, ja pyrkimyksemme onkin korjata mittasauva heti. Kauttamme saatte myös tilattua varaosia ja tarvikkeita mittajärjestelmiin.

Lasermittaus

Lasermittaus paljastaa työstökoneen liikkeiden virheet (paikoitustarkkuus) ja saaduilla tuloksilla voidaan liikkeiden tarkkuutta korjata kompensoimalla liikkeitä työstökoneen ohjauksen avulla. Käytössämme on Doppler -tekniikkaa käyttävä Optodyne -laser.

Ballbar -mittaus

Renishaw:n uusin Bluetooth- tekniikka käyttävä QC20-W Ballbar -mittalaite. Ballbar -mittauksesta saatujen tuloksien perusteella voidaan koneen todellinen työtötarkkuus selvittää nopeasti ja erittäin tarkasti. Lisäksi tuloksien avulla voidaan suunnitella ja kohdentaan tulevia huoltotoimenpiteitä.

KGM mittaus

KGM mittaus, eli hilalevymittaus, on optinen kosketukseton mittaus menetelmä, jolla voidaan mitata työstökoneen dynaamista tarkkuutta. Mittaustulosten perusteella voidaan säätää koneen akseliparametreja dynaamisen tarkkuuden parantamiseksi.

Kinematiikan kalibrointi

Nykyaikaisilla työstökoneilla hyödynnetään kinematiikkaa moniakselisissa koneissa (väh. 3-akelisissa) ja näistä moni on pyörähdys akseleita. Näillä koneilla kinematiikan hallinta on isona osana koneen tarkkuutta, josta syystä koneiden pyörähdysakseleiden keskiöiden hallinta pitää olla kunnossa. Tähän me olemme kehittäneet automaattisen kinematiikan hallinnan koneen kosketusanturin avulla.  Esimerkiksi aarporilla koneen pöydän keskiön hallinta on hyvin oleellista koneen tarkkuuden kannalta. Varsinkin isoissa koneissa pöydän keskiö helposti muuttuu olosuhteiden muuttuessa. Pelkkä hallin lämpötilan muutos voi olla usein liikaa koneistuksien onnistumiseksi. Tähän olemme kehittäneet automaattisen pöydän keksiön kellotuksen.

Hinnasto:
Saphirwerk tarkistuskuula magneettijalalla ja
jatkolla: 760,-€
Aarporalle pöydän autokinematiikka: 
Alk. 1400,-€ (hinta sisältää peruskoulutuksen)
Pitkäjyrsinkoneen pöydän autokinematiikka: Alk. 1400,-€ (hinta sisältää peruskoulutuksen) 
HEIDENHAIN TS460 CP Probe: 
5600,-€ (hinta sisältää peruskoulutuksen)
+ Matka- ja majoituskulut

Soita meille

Jaakko Lemmetty
040 7177 140

Lähetä sähköpostia

etunimi.sukunimi@edufix.fi

Meiltä myös laadukkaat lastuamisnesteet työstön optimointiin

Sveitsiläisen Blaser Swissluben lastuamisnesteet ja -öljy Edufixiltä. Blaserin laajasta ja korkealuokkaisesta valikoimasta lastuamisnesteitä ja -öljyjä löytyy vaihtoehto lähes kaikille työstömenetelmille ja materiaaleille.

JiPS-mainosWebtalo | Internet sivut, kotisivut, verkkosivut, web-sivut - Sivuston huollot ja ylläpito
Soita
Sijaintimme
Left Menu Icon