+358 400 420 648 Leikosaarentie 27 B 51, Helsinki

Työstökoneiden geometrian mittaukset, kalibrointi ja vaakitus

Työstökoneen laaduntuottokyvyn takaamiseksi tulee varmistua sen geometrisestä tarkkuudesta, millä tarkoitetaan liikeakseleiden suoruuksia, kohtisuoruuksia ja tasomaisuuksia. Hyvä geometrinen tarkkuus on lähtökohta koneen mittatarkkuuden, eli akseleiden sekä paikoitustarkkuuden ja dynaamisen tarkkuuden mittaukselle ja säädölle. Säännöllinen kalibrointi ja mittaus auttavat ylläpitämään työstökoneen tarkkuutta ja ennakoimaan huoltotarpeen.

Käytössämme on useita työstökoneiden mittaukseen ja vaakitukseen kehitettyjä erikoismittalaitteita, kuten esim. Renishaw:n, Heidenhainin, Wylerin ja Optodynen tuotteita.

Heidenhain mittasauvat

Huollamme kaikkia Heidenhainin valmistamia mittasauvoja. Pidämme varastossa yleisimpien mittasauvojen varaosia, ja pyrkimyksemme onkin korjata mittasauva heti. Kauttamme saatte myös tilattua varaosia ja tarvikkeita mittajärjestelmiin.

Lasermittaus

Lasermittaus paljastaa työstökoneen liikkeiden virheet (paikoitustarkkuus) ja saaduilla tuloksilla voidaan liikkeiden tarkkuutta korjata kompensoimalla liikkeitä työstökoneen ohjauksen avulla. Käytössämme on Doppler -tekniikkaa käyttävä Optodyne -laser.

Ballbar -mittaus

Renishaw:n uusin Bluetooth- tekniikka käyttävä QC20-W Ballbar -mittalaite. Ballbar -mittauksesta saatujen tuloksien perusteella voidaan koneen todellinen työtötarkkuus selvittää nopeasti ja erittäin tarkasti. Lisäksi tuloksien avulla voidaan suunnitella ja kohdentaan tulevia huoltotoimenpiteitä.

KGM mittaus

KGM mittaus, eli hilalevymittaus, on optinen kosketukseton mittaus menetelmä, jolla voidaan mitata työstökoneen dynaamista tarkkuutta. Mittaustulosten perusteella voidaan säätää koneen akseliparametreja dynaamisen tarkkuuden parantamiseksi.

Meiltä myös laadukkaat lastuamisnesteet työstön optimointiin

Sveitsiläisen Blaser Swissluben lastuamisnesteet ja -öljy Edufixiltä. Blaserin laajasta ja korkealuokkaisesta valikoimasta lastuamisnesteitä ja -öljyjä löytyy vaihtoehto lähes kaikille työstömenetelmille ja materiaaleille.

Soita meille

Jukka Honkanen 0400 420 648
Jaakko Lemmetty 040 7177 140

Lähetä sähköpostia

etunimi.sukunimi@edufix.fi

Soita
Sijaintimme