+358 400 420 648 Leikosaarentie 27 B 51, Helsinki
Edufix-contos-mitaukset-mittalaitteet-tarkuutta-tyostoon

Tarkkuutta työstöön tuovat mittalaitteet Edufixilta

Kauttamme on saatavissa useita työstökoneiden käyttöä helpottavia, nopeuttavia sekä tarkkuutta parantavat mittalaitteet. Myymme myös modernisointien yhteydessä vanhoista koneista purettuja komponentteja. Saatavana mm. HEIDENHAIN ohjauksia, servokäyttöjä sekä -moottoreita ja mittajärjestelmän komponentteja.

Pyrimme säilyttämään mahdollisuuksien mukaan tuotteita, joita ei enää valmisteta tai niiden saatavuus on muuten hankalaa tai rajoitettua.

Mittalaitteet työstökoneille

• Laadukas Saksalainen Haimer 3D -mittakello on helposti kiinnitettävissä työkalupitimeen. Mittakello on erinomainen apuväline mm. nollapisteiden määrittelyssä, reikien keskipisteiden haussa sekä akselien keskittämisessä. 

• Työkalun mittausanturi. Helppo ja nopea tapa mitata työkalun pituus suoraan koneen karalla

•  Kauttamme on saatavilla sekä HEIDENHAIN – että Renishaw -kosketusantureita. Kosketusanturit ovat kehitetty helpottamaan jyrsinkoneiden työkappaleiden mittauksia. 

Laadukas Saksalainen Haimer mittakello on helposti kiinnitettävissä työkalupitimeen. Mittakello on erinomainen apuväline mm. nollapisteiden määrittelyssä, reikien keskipisteiden haussa sekä akselien keskittämisessä. Se soveltuu hyvin työkappaleiden referenssipintojen määrittelyyn sekä pintojen tasomaisuuden ja suoruuden mittaamiseen.

Ominaisuudet:

• mittakello on helppo ja nopea asentaa.
• tarkkuus 0,01mm
• selkeä ja helppolukuinen 1/100mm jaolla oleva asteikko

Soveltuu käytettäväksi mm.:

• nollapisteiden määrittelyyn
• reikien keskipisteiden hakuun sekä akselien keskittämiseen
• työkappaleiden referenssipintojen määrittelyyn
• pituuksien ja syvyyksien mittaukseen
• pintojen tasomaisuuden ja suoruuden mittauksiin

Mittakelloja on saatavana NG ja Universal malleina

• 80.360.00FHN Universaali malli Weldon -pitimeen Ø20mm.
• 80.360.00NG ”New Generation” malli, holkkipitimeen Ø12mm
Hinta: 345€ (0% Alv.)

Saatavana myös vaihtokärkiä:

• Vakio kärki (pituus 25mm, kuulan Ø 4mm)
31€ (0% Alv.)

• Pitkä kärki (pituus 65mm, kuulan Ø 8 mm)
43€ (0% Alv.)

Kauttamme on saatavilla sekä HEIDENHAIN - että Renishaw -kosketusantureita.

Kosketusanturit ovat kehitetty helpottamaan jyrsinkoneiden työkappaleiden mittauksia.

Kosketusanturilla on mahdollista mitata helposti valmiit kappaleet sekä etsiä työkappaleiden nollapisteet nopeasti. Anturilta saatuja tuloksia voidaan ohjauksen tyypistä riippuen käyttää suoraan mm. työstötason kääntöön, jolloin kappaleiden asetusajat lyhenevät merkittävästi.

Lisäksi kosketusanturia voidaan käyttää automaattisessa ohjelma-ajossa, jolloin esim. reiänkeskiö voidaan määrittää suoraan kappaleesta ilman erillisiä mittauksia.

Voit tilata meiltä kosketusanturin, asennamme anturin sekä annamme koulutuksen sen käyttöön samalla kertaa. Meiltä saatavilla myös vaihtokärjet molempien valmistajien antureihin.

 

HEIDENHAIN 3-D kosketusanturit

HEIDENHAIN:n 3-D kosketusanturit on tarkoitettu käytettäväksi työstökoneissa, eritysesti jyrsinkoneissa ja työstökeskuksissa. 3-D kosketusanturit auttavat säästämään kustannuksia konepajoissa ja keskikokoisessa tuotantoajossa; NC ohjaus voi automaattisesti ajaa asetuksia, mittaus- ja valvontatyökiertoja.

TS sarjan 3-D kosketusanturit havaitsevat mittakärjen kosketuksen työkappaleen pintaan. Kosketusanturi lähettää signaalin ohjaukselle, joko kaapelia (TS 220 ja TS 230) tai langattomasti infrapunavalon avulla (TS 640 ja TS 440). Ohjaus tallentaa akseleiden paikoituantureiden asemat myöhempää käyttöä varten.

Kauttamme saat myös paristot TS 640- anturiin 28€/kpl Alv. 0%

 

HEIDENHAIN TS460 Uuden sukupolven kosketusanturi

TS460 on uuden sukupolven kompakti kosketusanturi. Se voidaan liittää ohjaukseen langattomasti joko infrapuna- tai radiosignaalien avulla. Kosketusanturi on optinen ja pitää siten toistotarkkuutensa pitkään esimerkiksi prosessoidussa mittauksessa. Kosketusanturissa on integroidut kanavat mitattavan kappaleen puhdistamista varten esimerkiksi paineilmalla.

Kosketusanturin ja kiinnittimen väliin voidaan asentaa mekaaninen törmäyssuoja, joka antaa kosketusanturin taipua hieman. Törmäyssuojan sisäänrakennettu tunnistin huomaa taipumisen ja pysäyttää koneen ohjauksen säilyttäen kosketusanturin ehjänä. Törmäyksen jälkeen kosketusanturi on käyttövalmis kalibrointi työkierron jälkeen. Tämän lisäksi törmäyssuoja toimii lämmöneristimenä, jottei lämmennyt työstökoneen kara vaikuta mittaustuloksiin.

Uudensukupolven kosketusanturin työpariksi, samaan vastaanottimeen, sopii mainiosti uuden sukupolven langaton työkalun mittausanturi TT460. Sen optinen anturi perustuu samaan teknologiaan kuin TS460 ja pitää tarkkuutensa miljoonien mittauskiertojenkin jälkeen. Mittausanturi on varustettu törmäyssuojalla, ’sulakkeella’, jonka vaihtamalla mittausanturi on käyttövalmis mahdollisen kolarin jälkeen.

» Katso video

 

Renishaw RMP60 kosketusanturi

Kauttamme saatavissa myös Renishaw -kosketusantureita.

RMP 60 -kosketusanturi toimii langattomasti 2,4GHz radiotaajuudella.
Koska suoraa näköyhteyttä vastaanottimeen ei tällöin vaadita, on mahdollista suorittaa mittauksia myös kappaleiden sisältä, joka infrapuna-antureilla on ollut mahdotonta.

RMP 60 voidaan liittää kaikkiin Heidenhain -ohjauksiin, joihin HEIDENHAIN kosketusanturikin. RMP 60 kosketusanturia on mahdollista käyttää myös muiden kuin Heidenhain- ohjauksien kanssa. Varmista yhteensopivuus erikseen.

Käytettyjä varaosia edullisesti

Myymme modernisointien yhteydessä vanhoista koneista purettuja komponentteja. Saatavana mm. Heidenhain -ohjauksia, servokäyttöjä sekä -moottoreita ja mittajärjestelmän komponentteja. Pyrimme säilyttämään mahdollisuuksien mukaan tuotteita, joita ei enää valmisteta tai niiden saatavuus on muuten hankalaa tai rajoitettua.

Soita meille

Panu Ranta 050 3777 628
Jukka Honkanen 0400 420 648

Lähetä sähköpostia

etunimi.sukunimi@edufix.fi

JiPS-mainosWebtalo | Internet sivut, kotisivut, verkkosivut, web-sivut - Sivuston huollot ja ylläpito
Soita
Sijaintimme
Left Menu Icon