+358 400 420 648 Leikosaarentie 27 B 51, Helsinki

Työstökoneen tehon ja käytön optimointi

Kun tuotannossa laite tai ihminen tekee työtä, joka ei suoraan tuota lisäarvoa valmistettavalle tuotteelle tai estää toisen tuottavan työn; voidaan sanoa rahaa valuvan kankkulan kaivoon. Nämä hajalaukauset ja rahareiät on kuitenkin mahdollista tukkia, jolloin tuotannosta saadaan enemmän tehoa irti.

Edufix tarjoaa erilaisia ratkaisuja työstön optimointiin – meiltä mm. laadukkaat lastuamisnesteet, mittalaitteet ja esiasetuslaitteet. Näiden lisäksi kehitämme jatkuvasti menetelmiä, joilla koneiden ohjauksesta saadaan tarkempi ja käyttäjäystävällisempi. Esimerkki tällaisista menetelmästä on kehittämämme karan työstötehon valvonta sekä karanopeuden oskillointi. Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää isompia kierteytystyökaluja esimerkiksi M16- kierretappi. Asiakkaallamme on käytössä työstötehon valvonta ja heidän kierretappinsa kestävät erinomaisesti juuri oikein optimoidun tehon myötä. Säästöä tulee huomattavasti jo työkaluissa ja hukkakappaleissa.

Karan työstötehon valvonta

Kehittämämme karan työstötehon valvonta toimii mittaamalla karan kuormitusta koneistuksen aikana. Koneistaja voi ”opettaa” työkalun kuormituksen helposti ja yksinkertaisesti. Opetuksen aikana asetetaan myös valvontarajat automaattisesti käytössä olevalle työkalulle työkalutaulukkoon. Kuorman valvonnan aikana ylikuormitus aiheuttaa joko yksittäislause käyttötapa siirtymiseen tai kuorman edelleen kasvaessa NC‐Stop toiminnon. Näin voidaan estää työkalun kuorman kasvaessa isommat vahingot (U‐poran sulaminen kappaleeseen). Toiminnon saa HEIDENHAIN iTNC530 ohjauksiin joissa NC‐software on 340 490 01 tai uudempi.

Karanopeuden oskillointi toiminto

Varsinkin isoilla koneilla, isoilla kappaleilla tai muuten värähtelyherkillä kappaleita koneistaessa alkaa värinäongelmat. Värinän alkamisen voi estää muuttamalla karan kierrosnopeutta edestakaisin. Tähän tehtiin automaattinen karanopeuden oskillointi. Tämä toimii muuttamalla karan kierroksia halutulla ±% arvolla asetetusta nopeudesta ja halutulla säätönopeudella. Toimii myös työkalukohtaisesti. Toiminnon saa HEIDENHAIN iTNC530 ohjauksiin joissa NC‐software on 340 490 01 tai uudempi. 

Meiltä myös laadukkaat lastuamisnesteet työstön optimointiin

Sveitsiläisen Blaser Swissluben lastuamisnesteet ja -öljy Edufixiltä. Blaserin laajasta ja korkealuokkaisesta valikoimasta lastuamisnesteitä ja -öljyjä löytyy vaihtoehto lähes kaikille työstömenetelmille ja materiaaleille.

Soita meille

Myynti
Jukka Honkanen
0400 420 648

Lähetä sähköpostia

etunimi.sukunimi@edufix.fi

Hinta:

Hinta 1.600,‐ € / kone
+ matka‐ ja majoituskustannukset
JiPS-mainosWebtalo | Internet sivut, kotisivut, verkkosivut, web-sivut - Sivuston huollot ja ylläpito
Soita
Sijaintimme
Left Menu Icon