Vinkit lastuamisnesteiden käytön organisoinnista

Edufix-vinkit-lastuamisnesteiden-kayton-organisoinnista-1

Lastuamisnesteen kunto vaikuttaa suoraan työkalujen kestoon ja koneistamalla syntyneeseen pinnanlaatuun.
Hyvällä nesteiden ylläpidolla ja työstökoneen voiteluöljyjen valinnalla (yhteensopivuus nesteen kanssa) voidaan vähentää suunnittelemattomia käyttökatkoja ja pidentää työkalujen ja koneiden käyttöikää, välttää koneiden ja työkappaleiden korroosiota sekä työstökoneen muovi- ja kumiosien degeneroitumista.

Edufix-Vinkit-lastuamisnesteiden-kaytosta-2022-1Lue asiaa lastuamisnesteistä artikkelisarjana

Asiantuntijamme Panu Ranta on kirjoittanut artikkelisarjan, jonka aiheita ovat lastuamisnesteiden hävittäminen ja työhygienia, lastuamisnesteiden oikeaoppinen käyttö ja ylläpito, lastuamisnesteiden valinta, lastuamisnesteiden vaihtaminen uuteen sekä lastuamisnesteiden mahdollisuudet ja säästöt.

» Lue asiaa lastuamisnesteistä tästä

» Lataa tästä vinkit työyhteisösi käyttöön (.pdf) | Selaa esitettä

 

Sveitsiläisen Blaser Swissluben lastuamis- ja hiontanesteiden sekä lastuamis- ja hionta öljyjen Suomen jälleenmyyjä on Edufix Oy. Blaserin laajasta ja korkealuokkaisesta valikoimasta löytyy lastuamisneste lähes kaikille työstömenetelmille ja materiaaleille. Blaserin tuotteilla työkalujen kestoikä pitenee, pinnanlaatu paranee ja lastuamisnesteiden vaihtoväli kasvaa. Tuotteet ovat turvallisia niin koneen käyttäjille, kuin ympäristölle ja niiden avulla tuotannon kannattavuus paranee.

Edufix-vinkit-lastuamisnesteiden-kayton-organisoinnista-2