TK-Vilmet investoi uuteen Tos Varnsdorf avarruskoneeseen

 

Vilppulassa sijaitseva LEKO-Groupiin kuuluva TK-Vilmet Oy on investoinut uuteen Tos Varnsdorf WHN 130 Q avarruskoneeseen. Koneen vastaanotto ja asennus saatiin Covid-19 tilanteesta huolimatta hoitumaan aikataulun mukaisesti ja kone luovutettiin asiakkaalle heinäkuun lopussa.

TK-Vilmetin uusin hankinta onkin varusteltu tarkoin asiakkaan tarpeiden mukaan ja muun muassa sen X-runko ja pyöröpöytä on valittu pienemmästä WHN 110 mallista.  Tämä puolestaan onkin hyvä esimerkki siitä kuinka monipuolisesti räätälöitävissä Tos Varnsdorf koneet ovat.

Kone on uusimmalla Heidenhain TNC 640 ohjauksella ja sisältää DCM-option (Dynamic Collision Monitoring), joka auttaa estämään tahattomia kolareita. Ohjaukseen on siis mallinnettu digitaalisesti koko kone mahdollisimman tarkasti ja mallinnusta on mahdollista laajentaa esimerkiksi kiinnittimien tai jopa työkappaleen 3d-objekteilla, jolloin vältetään vahinkotörmäys myös näihin elementteihin. Muita varusteita koneessa on mm. 60 paikkainen työkaluvaihtaja, 40 bar läpikaranjäähdytys sekä VPN-yhteydellä toimiva etädiagnostiikka.

 

Koneen perustiedot:

Tos Varnsdorf WHN 130 Q

Ohjaus               Heidenhain TNC 640

Kara                   Ø 130 mm, 3000rpm, 41 kW, läpijäähdytys 40 bar,  60 paikkainen työkaluvaihtaja

Liikkeet             X-3000, Y-2000, Z-1250, W-800

Pyöröpöytä     1400 x 1600mm, 8000 kg

 

TK-Vilmet on Mänttä-vilppulassa toimiva alihankintakonepaja. Yritys valmistaa kone-ja laiterakenteita sekä komponentteja asiakkaiden tarpeiden mukaan asennusvalmiiksi tuotteiksi tai kokonaisuuksiksi. Palveluihin kuuluvat myös vaativat valukoneistukset (nuorrutusteräsvalut ja rautavalut).

TK-Vilmet Oy:n juuret vievät vuoteen 1981, jolloin perustettiin Vilppulan Metalli Ky. Yritys on tänä päivänä osa LEKO Group-konsernia, jonka yritykset yhdessä pystyvät tarjoamaan entistä suurempia kokonaisuuksia kansainvälisille asiakkailleen.

 

 

Kone valmiina purkuun hyväksytyn esivastaanottotarkastuksen jälkeen Tos Varnsdorfin tehtaalla kesäkuussa 2020.