Renishaw QC20-W Ballbar CONTOS metallintyostokoneet tos varnsdorf toshulin edufix correa

Renishaw QC20-W Ballbar

Käytössämme on Renishaw:n uusin Bluetooth- tekniikka käyttävä QC20-W Ballbar -mittalaite.

Mittauksessa työstökoneella ajetaan ympyrä, jonka tarkkuus mitataan Renishaw Ballbar -mittalaitteella. Ajo suoritetaan myötä- sekä  vastapäivään. Tuloksen avulla voidaan määrittää kaikki tyypillisimmät syyt, jotka aiheuttavat virheitä koneistusjälkeen. Laitteella kyetään mittamaan ympyrämäisyyttä aina 600mm säteiseen ympyrään asti. Suurin mahdollinen kalibroitu säde on 300mm. Kalibroidun säteen hyötynä on mm. mahdollisuus todeta myös mittajärjestelmän virheen suuruus.

Esimerkiksi mitattaessa 3- akselisen koneen kaikki liiketasot (XY, XZ ja YZ) kalibroidulla säteellä, voidaan mittatuloksista määrittää mm.

• käännevälys
• käännevirhe piikit
• servosäätöjen virheet
• akselien kohtisuoruus virheet
• akselien liikkeiden tasomaisuus

Ballbar -mittauksesta saatujen tuloksien perusteella voidaan koneen todellinen työtötarkkuus selvittää nopeasti ja erittäin tarkasti. Lisäksi tuloksien avulla voidaan suunnitella ja kohdentaan tulevia huoltotoimenpiteitä. Joitakin virheitä voidaan myös suoraan pienentää kompensoimalla liikkeitä koneen ohjauksen avulla.

Meiltä myös laadukkaat lastuamisnesteet työstön optimointiin

Sveitsiläisen Blaser Swissluben lastuamisnesteet ja -öljy Edufixiltä. Blaserin laajasta ja korkealuokkaisesta valikoimasta lastuamisnesteitä ja -öljyjä löytyy vaihtoehto lähes kaikille työstömenetelmille ja materiaaleille.

Soita meille

Panu Ranta 050 3777628
Jukka Honkanen 0400 420 648

Lähetä sähköpostia

etunimi.sukunimi@edufix.fi

Left Menu Icon
Soita
Sijaintimme