Toshulin karusellisorvi Valmet Valkeakoskelle

Uuden koneen myyntiprosessiin kuului ensimmäinen visuaalinen tarkastuskäynti maaliskuussa, jolloin Contoksen Aki Sainio vei asiakkaan Valmet Technologies edustajat Toshulinin tehtaalle Tsekkiin. Tällöin kone tarkastettiin pintapuolisesti ja todettiin valmistumisen olevan aikataulussa.

Toshulin Basicturn 1600 esivastaanotto tehtaalla

Esivastaanotto alkoi Toshulinin tehtaalla 16.5 tiistai aamuna. Karusellisorvin toiminnallisuus selvitettiin testaamalla koneen liikkeet ja kaikki toiminnot yksitellen. Geometrista tarkkuutta tarkasteltiin suorittamalla kaikki kyseisen konetyypin mittausprotokollan mukaiset mittaukset. Osa mittauksista toistettiin vielä testikoneistuksien jälkeen, eikä geometrian osalta havaittu mitään huomautettavaa. Testikoneistuksissa käytettiin asiakkaan omaa työkappaletta, johon tehtiin niin sorvaustestejä kuin myös jyrsintää ja porausta. Koneistustestit käytiin läpi hyväksytysti ja asiakas antoi vielä parannus- sekä korjausehdotukset muunmuassa muutamiin koneistustyökiertoihin. Asiakkaan toiveet ja vaatimukset huomioidaan ja suoritettiin Toshulinin toimesta valmiiksi ennenkuin koneen purkua toimitusta varten.

Vastaanotossa oli mukana asiakkaan puolesta 6 käyttäjää, joilla oli entuudestaan kokemusta kyseistä koneesta, sillä ensimmäinen saman mallin Toshulin karusellisorvi otettiin käyttöön Valmet Valkeakoskella syksyllä 2018. Käyttäjät osasivat kokemukseensa perustuen järjestelmällisesti testata ja hakea mahdollisia ongelmia ja epäkohtia koneesta ja sen ohjauksesta, mikä on todella tärkeä asia esivastaanottotilanteessa. Tällöin kaikki mahdollisesti havaitut puutteet saadaan hoidettua kuntoon jo tehtaalla välttyen viivästyksiltä itse koneen käyttöönotossa asiakkaan tuotannossa.

Koneen esivastaanotto hyväksyttiin ja tehdas pääsi aloittamaan koneen purkaminen ja maalaamisen. Sorvin asennus alkaa Valkeakoskella viikolla 20 ja koneen lopullinen vastaanotto ja asiakkaalle käyttöluovutus suoritetaan vielä ennen juhannusta.

Valmet Technologies Oy

Valmet on maailman johtava teknologian, automaation ja palveluiden toimittaja ja kehittäjä sellu-, paperi- ja energiateollisuudelle. Valmetin asiakkailleen tarjoamat palvelut kattavat kaiken kunnossapidon ulkoistuksesta tehtaiden ja voimalaitosten parannuksiin ja varaosiin. Vahvan teknologiatarjonnan ytimen muodostavat sellutehtaat, pehmopaperin-, kartongin- ja paperinvalmistuslinjat ja bioenergiaa tuottavat voimalaitokset. Valmetin edistyksellisiin automaatioratkaisuihin sisältyvät niin yksittäiset mittaukset kuin koko tehtaan kattavat avaimet käteen automaatioprojektit.

Valmet Technologies edustajat Toshulinin tehtaalla 15-18.4 Hulin, Tsekki

Kone

Merkki ja malli: Toshulin Basicturn 1600
Ohjaus: Fanuc 31i-MODEL B
Liikkeet: X=2500mm Z=1360mm
Pakka: kantavuus 12000kg, kierrosnopeus 2-315 r/min, halkaisija 1600mm
Jyrsintäkara: 4-3000 r/min
Työkalumakasiini: 45 työkalupaikkaa, 6 lisälaitepaikkaa

Osallistujat:
kuvassa ala vasemmalta alkaen:

Jussi Häyrynen, Markku Uusitalo, Aki Sainio, Marko Lehtiö, Mika Lehtinen, Ville Rantala, Jere Koski, Aleksi Inkinen, Kim Rangel (takimmaisin)

Kuvasta puuttuu: Valmet, Jukka Hietanen ja Edufix, Jaakko Lemmetty