Rauten uusi konehankinta Tos Varnsdorf WRD 150 Q

Purchase Engineer Antti Sokura, Manufacturing Engineer Vesa Sjögren ja operaattorit Taisto Karjalainen, Esa Torkkel.

Uuden työstökoneen hankinta tuli ajankohtaiseksi, kun Rauten käytössä ollut vanha kone rikkoontui, eikä koneen korjaus järkevästi ollut enään mahdollista. Hankinnan keskeinen ongelma oli tilakysymys eli uusi työskone piti sovittaa jo olemassa olevalle koneen pedille. Toinen ratkaistava ongelma oli tuotannon keskeytyminen rikkoontuneen koneen osalta, joten korvaava investointipäätös piti tehdä nopeasti. Koko ostoprosessi kesti vain 4-5kk. Neuvottelujen tueksi Contoksen Aki Sainio järjesti asiakkaalle tutustumisen vastaavaan koneeseen Lehtosen Konepajalla ja kaupantekoa vahvistettiin myös vierailulla Tos Varnsdorfin tehtaalla Tsekeissä.

Edufix-Raute-Tos-Varnsdorf-WRD-150-QKone

Merkki ja malli : Tos Varnsdorf WRD 150 Q

Ohjaus: Heidenhain TNC640

Liikkeet: X=7000mm Y=4000mm Z=1200mm W=800mm

Pyöröpöytä: 50 tonnin kantavuus

Työkalumakasiini: 80 työkalupaikkaa

Lisälaitteet: HUI50 automaattikulmapää, automaattinen lisälaitteiden vaihtoasema, Renishaw kosketusanturi

Esivastaanotto ja koneen tarkastus tehtaalla

Työstökoneen myyntiin liittyi kiinteästi myös uuden koneen tarkastaminen tehtaalla.

Tähän esivastaanottoon osallistui Contokselta Aki Sainio ja Jaakko Lemmetty sekä Raute Oyj:ltä Antti Sokura ja Vesa Sjögren, operaattorit Taisto Karjalainen ja Esa Torkkel.

Tehtaalla tarkastettiin koneelle jo ennalta tehtyjä geometrisia mittauksia mittauspöytäkirjasta. Pöytäkirjasta valittiin mittauksia uudelleen toistettavaksi ja tämän lisäksi suoritettiin myös muutama muu mittaus, kuten DBB-mittaus, jotka ei varsinaiseen koneen mittausprotokollaan kuulunut. Tulokset vastasivat tehtaan väen aiemmin suorittamia mittauksia, eikä muissakaan lisämittauksissa havaittu huomautettavaa. Koneen toiminnot, kuten työkalunvaihto, kulmapään vaihto ja akselien liikkeet käytiin huolellisesti läpi. Testattiin myös toiminta häiriötilanteissa ja normaalitilanteen palauttaminen häiriöstä. Tulevien käyttäjien kanssa käytiin läpi yksityiskohtaisemmin koneen toimintoja ja uuden Heidenhain TNC640 ohjauksen sisältöä, jotta ohjauksen sisältö käyttöönoton yhteydessä ei vaikuttaisi täysin vieraalta.

Työstökoneen myynti, käyttöönotto, koulutus ja huolto kokonaispalveluna

Esivastaanotto saatiin suoritettua hyväksytysti ja uuden koneen asennus ja käyttöönotto Nastolaan tapahtuu vielä ennen juhannusta. Raute hyödynsi kahden yrityksen synergiaa eli Edufix-Contos palvelukonsepti tarjoaa asiakkaalle enemmän kuin vain koneen. Sopimukseen kuuluu myös kattava asennus ja käyttöönotto, koulutus sekä aftersales-paketti huoltopalveluineen.

Raute

Raute on puutuotetoimialaa maailmanlaajuisesti palveleva teknologia- ja palveluyritys.

Tehdaslaajuisten kokonaisuuksien toimittajana Raute on maailmanlaajuinen markkinajohtaja niin vaneri- kuin LVL-teollisuudessa. Kokonaispalvelukonseptiin kuuluvat koko tuotantoprosessin koneiden ja laitteiden lisäksi teknologiapalvelut varaosatoimituksista säännölliseen kunnossapitoon ja konekannan modernisointeihin.

Asiakaskuntaa palvelee Rauten noin 700 osaajaa kymmenestä eri maasta. Rauten päätoimipiste sijaitsee Lahden Nastolassa. Muut omat tuotantoyksiköt ovat Kajaanissa, Vancouverin alueella Kanadassa, Shanghain alueella Kiinassa ja Pullmanissa, Washingtonin osavaltiossa Yhdysvalloissa.